sunnuntaina, huhtikuuta 30, 2006

Biologiaa

Kokosukeltaja = Töyhtöhyypiö joka sukeltaa kokonaan maan alle ravintoa ja vaatteita hakemaan.

Tänään harrastin vauvashoppailua! ...ja vähän jotain tuli itsellekin hommattua. Mutta mikä tärkeintä, tiedän miltä tuntuu olla kokosukeltaja. Ensin valitaan joku hyvältä näyttävä tärppipaikka josta painellaan maan alle, etsitään jotain purtavaa, jonka jälkeen tupsahdetaan taas maan pinnalle... tietämättä yhtään missä päin ollaan.

Montrealin savuliha on yksi maailman kuuluisimmista herkuista. Ainakin Montrealilaisten mukaan... Mä olin ihan varma, että se on vaan joku myytti. Liha nyt on vaan lihaa, ja sitä voi laittaa kyllä hyvin, mutta pihviltä se silti aina on maistunut. Kuuluisimmista kuuluisin paikka savulihan syömiseksi täällä on Schwartz's deli (www.schwartzsdeli.com). Tajuttoman halpa ruokapaikka jossa myydään lihaa myös kotiin vietäväksi. Vieraslistalle kuuluu mm. Celine Dion, Jerry Lewis, Angelina Jolie, Rollings Stones ja nyt myös Maaniityn Jussi. Ja totta ovat kaikki jutut, ellei enemmänkin! Oli kertaheitolla parasta lihaa mitä olen koskaan syönyt, uskomaton kokemus! Onneksi tämä paikka on näin kaukana kotoa. Olisi muuten odotettavissa aika viuhaan nouseva kolesteroli...

Saku Koivu on täällä joka paikassa. Kaduilla tulee joka päivä sata ja kymmenen "Koivu #11" paidalla varustettua kaveria vastaan. Mä koitin hakea itselleni Sakun nrolla varustettua t-paitaa... joka paikasta loppuun myyty... Muita pelaajia kyllä löytyy... Paikallisen sanomalehden etusivu on ollut varattuna Sakulle ainakin tiistaista lähtien, kun Saku sai mailan silmäänsä, sitä ennen etusivulla juteltiin muistakin Montreal Canadiensin pelaajista. Koivu on näille selvästi enemmän kuin vain paikallisen urheiluseuran kapteeni. Saku on sankari ja veli jokaiselle. Toivottavasti Sakun silmävamma jää historiaan vain raapaisuna ja että nro 11 palaa jälleen kaukaloon.

Ei kommentteja: