maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Vauva potkii!

Henna kävi kuunteluttamassa vaavin sydänääniä neuvolassa viime viikon torstaina. Tällä kertaa en päässyt itse mukaan, oli töissä vieraita kestitettävänä, enkä kehdannut ottaa koko porukkaa mukaan meidän puolikasta ihmettelemään. Syke oli 140 kierrosta minuutissa, sama minkä Räikkösen formula Nurnburgringillä tänä viikonloppuna... Miksei ne saa sitä mäklaarenia kulkeen?

Henna on ihmetellyt vauvan telmimistä jo muutaman viikon. Minkään vauva-oppaan mukaan potkuja ei vielä pitäisi ensisynnyttäjän tuntea. Aletaan lähestyä vasta raskausviikkoa 19 ja minäkin sain jo tuntea potkun! Vauvakirjassa sanottiin, että mulla vois olla mahkuja tuohon vasta noin kymmenen viikon kuluttua. Hassu veitikka se on. Se elää jo meidän perheessä, se tuntuu innostuvan aina kun sille syöttää jotain makeaa... Tai voi olla, että innostus kulkee äidin kautta... niinkuin tuo makeakin. Melkoinen voima siinä pienessä n.17-18cm pituisessa kaverissa on, kun se saa äitinsä vatsan tuolla tavalla liikkeelle.

Luin lehdestä, että äitejä pitää helliä ja viihdyttää, koska vauva elää samoja tunteita kuin äidit. Jos äidillä on hyvä olo, niin vauva tuntee sen myös. Tavallaan ihan ok, jos mä tällä hetkellä saan viihdytettyä kaksi yhden hinnalla... vai onko tämäkin joku vauvalehtien salajuoni miehiä kohtaan...

Ei kommentteja: