keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Bonjour

Mark Twain on sanonut Montrealista, että täällä ei voi heittää kiveä rikkomatta kirkon ikkunaa. Joka mutkan takaa täältä löytyykin kirkko. Harrasta kansaa nämä täällä asuvat kanukit... jonka myös todistaa se fakta, että matkaoppaan mukaan tämä on ollut ihan viime aikoihin asti pohjois-amerikan ainoa paikka jossa laillisesti sallitaan striptease. Eli ilmeisesti täällä ei kuitenkaan kaikki kestä päivänvaloa, sen vuoksi nämä on varmaan rakentaneetkin maan-alaisen kaupungin. 33 kilometriä tunneleita ja maan alle rakennettuja ostoskeskuksia, 2800 kauppaa maan alla... Miksei me keksitty tätä Tampereella! Turhaan se kaupunki maan päälle rakennetaan. Vaikkakin maan alle rakentaminen on varmaan kalliimpaa, mutta mitä me säästettäisikään hiekoituskuluissa, hiekanputsauskuluissa ja talvivaatteissa! Talvellakin voisi heittää lipokkaat jalkaan ja lähteä T-paitaisillaan maan alle rakennettuun Särkänniemeen ajaan possujunalla.

Kiitokset Sirpalle vauvashoppailulinkeistä isälle! Erittäin arvokasta tietoa! Mua on harmittanut suunnattomasti kun Henna-äippä ja Marianne-mummi on niin innoissaan vauvashoppailusta. Minä haluan kanssa jakamaan tuota iloa. Sillä kävinkin varovasti kokeileen tässä viikko sitten miltä se tuntuu. Paineltiin Hennan kanssa Lielahdessa Vauvatarvike-kauppaan. Siellä oli 10 nykyistä ja tulevaa äitiä, minä ja joku toinen samanlailla eksyneeltä näyttänyt mies. En saanut Hennaa edes innostuun ideasta, että mä tarviin urheilurattaat nimenomaan sen vuoksi, että voin lähteä vaavin kanssa rullaluisteleen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita se kaipaa jos se isäänsä tulee, ja jos se äitiinsä tulee, niin se tekee meistä hermoraunion alta aikayksikön. Sillä siinä tapauksessa se luultavasti tekee kertakäyttövaipoista rakennetulla laskuvarjolla base-hypyn kolmannen kerroksen tuuletusparvekkeelta alle vuoden ikäisenä.

Vielä muistutus kaikille ranskalaisten kanssa tekemisissä oleville. Jos ne sanoo "Du juu won ön 'elf it joor luggage?". Niin oikea tapa vastata ei ole "Ei se en ollut minä joka voitti kääpiön matkalaukun kanssa"... Vaan ne tarjoaa itseasiassa apua tavaroiden kantoon...

Ei kommentteja: