lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Ipanakoulu

Muutama fakta vauvoista: Vauvoilla on oma unirytmi joka ei noudata vuorokauden lakeja yön ja päivän osalta. Ne kommunikoi tarpeensa itkulla. Tarpeet on monimutkaisia niinkuin ihmisetkin, niitä ei saa tyydytettyä aina nappia painamalla. Vauva on tärkein asia vanhemmilleen, ja se määrää perheen tahdin ja tärkeysjärjestyksen. On omituista, että nää asiat on epäselviä monille.

Vauvat on parhaimmillaan sillon kun ne on tyytyväisiä ja hereillä. Laivamatkalla moni rekkamies herkistyi jokeltelemaan kun Lotta-Livia hymyili. Kasvoiltaan ahavoituneet, tatuoidut ja pujopartaiset köriläät höpöttämässä whiskyn ja tupakan turruttamalla äänellään tui-tuita tytölle. Toisaalta, jos napero on pahalla päällä ja itkeskelee, saa ihmisiltä pahoittelevia katseita jotka koittavat sanoa "Voitteko vaimentaa tuon hullun kakaran".

Vastuu on tietysti lapsen omistajallakin valita lapsekkaita paikkoja joissa on mahdollisimman vähäiseksi häiriöksi. Ei ole esimerkiksi suotavaa, että menee kirjaston lukusaliin huudattaan lastaan. Luulen, että me ollaan otettu tää asia huomioon aika hyvin. Kännykulttuuri on opettanut missä saa olla ja missä ei.

Mutta ihmiset jotka ei siedä lapsia. Ottakaa tekin oma vastuu kakustanne ja menkää paikkoihin joissa ei lapsia ole. Esimerkiksi Saharan autiomaan syrjäisimmät kolkat, Etelä-Amerikan sademetsät tai ottakaa yhteyttä Venäjän avaruushallintoon ja laukaiskaa itsenne kuuhun.

Ei kommentteja: