maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Digikamera-vallankumous


Ensinnä kauan kaivattu tieto, tytön nimeksi tuli Lotta-Livia Adette Maaniitty. Meidän yllätykseksi muutama arvasi Livian. Marianne-mummi taisi arvata jopa koko nimen lopulta oikein. Ilmeisesti meillä oli ollut sisäpiirissä tietovuoto loppukesästä... jatkan edelleen selvittämistä kuka luopio sen tässä perheessä lipsautti.

Olen kerännyt nyt kahdesta paikalla olleesta kamerasta kuvat tietokoneelleni. Vielä ainakin yhden kameran kuvat puuttuvat. Kännykkäkameroita ei tietääkseni paljoa käytetty. Epäonnistuneet otokset poistin alkukäsittelyssä, mutta tässä kuvaus-statistiikkaa. Kaikenkaikkiaan - onnistuneita - kuvia tuli n.350kpl. Tilaisuus alkoi klo13 ja kesti noin 4 tuntia. Eli voidaan laskea, että joka minuutti otettiin 1.5 kuvaa. Vanhaan nauhakamera-aikaan meillä olisi kulunut reilut 14 filmirullaa.

Kuvia jäsennellessäni ja järjestellessäni satuin muodostamaan kuvista kansiot henkilöiden mukaan. Eli esimerkiksi itse esiinnyin 60:ssä kuvassa. Noista kuvista suuressa osassa esiintyi myös muita... ainoat vain yksityiskuvilla kisaan osallistuneet olivat Lotta-Livia ja kahvipöytä.

Selkeän ykköspaikan kuvien määrässä vei Henna, meidän perhe oli muutenkin hyvin edustettuna. Ilmeinen kolmoisvoitto... Ilmeisesti meistä tarvii ottaa määrältään enemmän kuvia, että saadaan muutama onnistunut sattuma... Seuraaviin kekkereihin ilmoittaudun kahvipöydäksi.

1. Henna-Riikka (85 kuvaa)
2. Lotta-Livia (80 yksityiskuvaa)
3. Jussi (60 kuvaa)
4. Marianne (58 kuvaa)
5. Eila (45 kuvaa)
6. Esa (45 kuvaa)
7. Risto (38 kuvaa)
8. Anette (22 kuvaa)
9. Katja (18 kuvaa)
10. Anneli (15 kuvaa)
11. Kati (14 kuvaa)
12. Pappi (12 kuvaa)
13. Antti (11 kuvaa)
14. Irma (10 kuvaa)
15. Markku (7 kuvaa)
16. Kahvipöytä (2 yksityiskuvaa)

Ei kommentteja: