torstaina, tammikuuta 11, 2007

Täydellinen sydän

Lotta-Livia on alkanut vierastamaan sairaalatätejä. Neuvolatäti oli pelottava jo viikko sitten, tänään vierastettiin sydänpolin hoitajia. Tytöltä syntymän jälkeen löydetty aukko sydämen väliseinässä on mennyt umpeen. Lääkäri sanoi, että koko asian voi pyyhkiä pois Livin elämästä. Terve tyttö ja terve sydän!

Terve elämä on hurjan hieno asia! Päivälehdet ovat kirjoittaneet hiljan muutamasta terveyteen liittyvästä tutkimuksesta, joista meidän perhekin - mikäli minä pystyn asiaan vaikuttamaan - tulee ottamaan vaarin. Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus suosittelee siemailemaan viiniä päivittäin. Erityisesti miehet pystyy viinillä ehkäisemään tehokkaasti sydänsairauksia, varsinkin jos on taipumus korkeaan verenpaineeseen. Cancer Epidemiology Biomarkes & Prevention -lehdessä julkaistu tutkimus kohdistuu naisten rintasyövän ehkäisyyn. Rintasyövän yksi tehokas ehkäisytapa on liikunta, tutkimuksessa tarkennetaan minkä tyyppinen liikunta on tehokkainta. Tulokseksi saatiin, että kotityöt on paras tapa. Imuroiminen ja moppaaminen on tehokkaampaa kuin mikään muu vapaa-ajan liikunta.

Kerrassaan miellyttävä mielikuva, ja asiat paranee mitä vanhemmaksi Lotta kasvaa... Meillä on kaksi naista talossa ja vain yksi mies. Pidän tästä lähtien itsestäänselvänä, että meillä on siisti ja puhdas asunto! Menen kaatamaan itselleni lasin viiniä...

Lotta-Livian neuvolassa mitatut mitat viime tiistailta 10 viikon ikäisenä oli 59.7cm ja 5.615kg.

Ei kommentteja: