torstaina, tammikuuta 25, 2007

Terveysvaikutteinen jäätelö...

Suomen valtio huolehtii tehokkaasti kansalaisistaan, yrityksetkin on pitkälti samoilla linjoilla omien työntekijöidensä suhteen. Esimerkiksi syksyiset flunssarokotukset ovat ilmaisia riskiryhmille. Euroopan Uniokin on mukana tällä samaisella listalla, viimeisimpänä uutisena kontrolloimalla tarkemmin miten elintarvikkeita saa mainostaa. Karkkeja ei saisi mainostaa terveellisiksi jos niissä sattuu olemaan lisättyä C-vitamiinia sokerin seassa.

Mun mielestä huolehtimisessa on hyviä ja huonoja puolia.

Ensinnäkin, on huolestuttavaa, että vastuulliset organisaatiot ovat unohtaneet projektityötä tekevät isät. Pitkäksi venähtävät illat, lyhyeksi jäävät aamut sekoitettuna projektin työtaakkavaihteluihin on suoraan yhteydessä vakaviin aivotoiminnan katkoihin. Oireet on helppo tunnistaa: Niskat kyyryssä monitoria tyhjällä katseella tuijottava suolapatsas, kädet retkottamassa rennosti näppäimistön päällä, ei ole reagoinut ulkoisiin ärsykkeisiin ainakaan 15:een viimeiseen minuuttiin. Hetken silmäyksellä näyttäisi kuin kaveri olisi työntouhussa, pitämässä hetken ajatustaukoa sähköpostiviestiä kirjoittaessa. Pitempään seuratessa on selvää, että aika on kulkenut rentun ohitse. Meille kaikille joissa nämä oireet on todettavissa pitäisi tarjota viikottaiset kofeiini-pistokset KELAn toimesta.

Mitä elintarvikkeiden tekstien kontrolloimiseen tulee, niin omasta mielestäni olisi paljon parempi, jos jäätelöpaketin kyljessä olisi teksti "sisältää teoriassa myös kevyttä rasvaa" tai "Maitotuotteet on terveellisiä"... tai jotain muuta aivan epäolennaista joka saisi mun omantuntoni voimaan paremmin. On ennemmin terveydelle haitallista edes mennä kauppaan jos kaikissa porkkanapusseissakin lukee "A-Vitamiinin liikakäyttö saattaa tuhota mielesi ja kehosi"...

Ei kommentteja: