tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Rock'n'Roll

Musiikista ja vauvoista ollaan puhuttu monessa yhteydessä, yhdessä ja erikseen. Viikosta 24 eteenpäin vauvan kuulo-elimet on jo täysin kehittyneet. Aivot kuitenkaan eivät ole vielä täysillä mukana... mikä saattaa myöhemmässä vaiheessa olla perintötekijöistä kiinni... mutta aivot eivät pikkuisella ole vielä edes sillä tasolla, että osaisi äänet mihinkään yhdistää. Nyt kirjoitetaan ensimmäisiä ääniraitoja pankkiin. Myöhemmässä vaiheessa lapsi sitten pystyy ääniärsykkeitä vertailemaan ja tulkitsemaan tuon pankin avulla.

Klassisen musiikin kuuntelu on suositeltavaa, jotta vauva saisi mahdollisimman monipuolisia ääniärsykkeitä. Puhutaan Mozart-efektistä. Luulen, että kyse on osaksi siitä, että lapsena opitut "pankkiin" kirjoitetut asiat on rakkaita vanhempanakin. Vanhempien musiikkimaku siirtyy jossain muodossa lapsille.

Meillä oli perjantaina Tampereen Onnelassa keikka. Äiti ja vauvamaha oli keikkaa katselemassa. Äitillä oli kahdet korvatulpat. Toisia se piti itse, toiset se oli nielaissut vauvan ulottuville. Sanoi, että vatsa jytäs todella paljon mukana. Mulla on kaksi teoriaa, joko se tako tahdissa nyrkkiä kattoon, tai soitti ilmakitaraa AC/DC tyyliin. Siinä meillä Mozart-efekti...

Suuret kiitokset kaikille paikalla olleille kavereille ja myös omalle siskolle! Kunniamaininta Petterille ja Vesalle jotka piti huolen niin tunnelmasta, kuin Hennan viihdyttämisestä tanssilattialla :) Keikka oli hieno ja vauhdikas teidän kaikkien ansiosta. Ensimmäinen kerta kun meidän biisien mukana laulettiin tosissaan!

Ei kommentteja: