sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Ensimmäinen kerta

Nykyajan elämäntyyli ajaa kokeilemaan uusia asioita. Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historian aikana kaupungeissa asuu tällä hetkellä enemmän ihmisiä kuin maaseudulla. Kaupungeissa tarjotaan mahdollisuuksia harrastaa ja hankkia elämyksiä. Myös meidän kodissa tarjotaan tällä hetkellä uusia kokemuksia. Lotta-Livia täytti lauantaina 4 kuukautta ja saman tien nassukka astui seikkailijan polulle. Livi oli ensimmäistä kertaa pomppukeinussa, sai ensimmäisen annoksensa "oikeaa" ruokaa, irvisti ensimmäisen kerran äidin kokkailuille, kierähti ensimmäistä kertaa vatsalleen, löysi varpaansa ja sukelsi veteen.

Pomppukeinut on tarkoitettu vähintään 4 kuukautta vanhoille lapsille. Netin keskustelupalstoilla fysioterapeutit sanovat, että lasta saa keinussa pitää vain noin 5-15min. Ja ainoastaan jos lapsi on jäntevä ja osaa pitää päänsä ylhäällä. Jotkut jopa sanova, että pomppiminen saattaa viivästyttää seisomaan opettelua. Lapsen synnynnäinen seisomisreaktio ei pääse katoamaan, ja toisaalta kun lapsi opettelee itse pystyyn nousemista, niin pomppiminen on saattanut aiheuttaa sen, että vaavi yrittää nousta varpailleen. Varmasti tässä kaikessa on järkensäkin ja asiantuntijalausuntoja pitää kuunnella... mutta pomppimisesta on pakko olla jotain hyötyäkin, varsinkin kun Lotta-livia ei meinaa pysyä pöksyissään kun pääsee loikkimaan. Tyttö nauraa, kirkuu ilosta, jokeltaa ja huitoo kaikilla raajoillaan kun sen laittaa jousen jatkoksi. Hauskat ja mielenkiintoiset leikit vie varmasti lapsen kehitystä eteenpäin.

Lotta-Livia sai maistaa muutaman lusikallisen luumusosetta. Tyttö oli ilmeisesti oppinut isältään, että aina kun äiti tarjoaa sapuskaa, niin pitää ensin irvistää... Mutta toisaalta kun on maistanut, niin saattaa huomata erehtyneensä. Ulkonäkö äipän ruoissa saattaa joskus pettää... Luumu upposi typsyyn kuin riisipuuro meidän sukuun Irma tädin pikkujouluissa.

Vauva-uinnissa me opeteltiin ensimmäistä kertaa sukeltamista. Tällä kertaa kylläkin vain kannulla, jonka avulla tyttö uitetettiin uppeluksiin. Lotta ei ollut millänsäkään ja ensi kerralla ilmeisesti mennäänkin sitten jo veden alle ohjaajien opastuksella. Toivottavasti saan salakuljetettua vedenpitävän kameran hallille.

Video hyppylotasta: Hyppylotta.wmv (1.2Mb)

Ei kommentteja: